Coast Communications och 20 av dess partnerbyråer i nätverket PRGN har bidragit med 50 000 kronor för att bygga ett hus i slummen i Witsand norr om Kapstaden. Bygghere är den icke vinstdrivande irländska fonden Niall Mellon Township Trust. På några år har fonden lyckats bygga tusentals färglada små radhus med solpaneler och badrum där det tidigare var kartonger och korrugerad plåt.

Coast Communications och de byråer i PRGN som frivilligt deltog, byggde under en intensiv dag och under professionell handledning nästan färdigt huset. I jobbet ingick cementblandning, murning och annat. Vid dagens slut lämnades nyckeln över till familjen, en kvinna och henns små barn.

– Trots våra ansträngningar är detta så klart bara en liten del i ett gigantiskt arbete, säger KG Rickhamre, Coast Communications, PRGN memdlem sedan många år. Men vi gjorde det och fick själva lämna över nycklarna till familjen som ska bo här.

Niall Mellon Township Fund i Dublin har sedan 2003 byggt mer än 20 000 hem som har förflyttat familjer från ruckel till trerumshus med rinnande vatten och trädgård.

För mer information
Camilla Englund, Coast Communications
+46 8 402 98 84, camilla.englund@coast.se

Högupplösta bilder finns att hämta på: Mynewsdesk;
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/coast_communications_ab/image/list

Besök oss på Twitter @coastcomm eller Facebook

Coast Communications grundades 2001 och bedriver egen verksamhet i Stockholm och Köpenhamn. Byrån fokuserar på grön public affairs och corporate communications inom teknologi, finans, vård, transport, industri och consumer goods. Sedan 2006 är Coast Communications stolt medlem av PRGN, ett globalt nätverk av särskilt utvalda oberoende kommunikationsbyråer. 2008 utsågs Coast till Sveriges Bästa Byrå av sina kunder i tidningen Resumés stora undersökning. Coast systerföretag, BCR utvecklar tävlingsförare och vann 2009 såväl svenska mästerskapet i Renault Junior Cup som SSK titeln.